Floor Maas regisseur Alles Went Behalve een Vent met Bruijs en Cox

Haarlem, 16 mei 2013

Vandaag maken productiemaatschappijen De Rode Boksbal en Van Engelenburg Theaterproducties bekend dat Floor Maas de regie op zich neemt van de voorstelling Alles Went Behalve Een Vent met Joke Bruijs en Gerard Cox. Ook laten zij weten Peter de Baan te hebben aangetrokken voor de dramaturgie van het stuk dat geïnspireerd is op de gelijknamige succesvolle bundel van Yvonne Kronenberg. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel, samen met Peter Heerschop. Donderdag 23 mei komt het creatieve team bijeen voor een eerste scriptlezing, onder leiding van een van de producenten, Bastiaan Ragas.

Alles Went Behalve een Vent
Alles Went Behalve Een Vent is anderhalf uur comedytheater over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan. Het Gouden Koppel, Bruijs en Cox, zijn voor het eerst samen te zien in de Nederlandse theaters. Ze spelen een man en een vrouw op leeftijd die in de herfst van hun huwelijk en hun leven zijn beland. Gezond, fit, financieel onafhankelijk, twee draken van kleinkinderen en een leuk huis. Hij is tevreden, terwijl hij natuurlijk wel, het liefst dagelijks, klaagt over politiek, voetbal en de auto van de buren voor zijn raam. Zij is in voor iets nieuws, waarvan ze zich jonger gaat voelen. Ze gaat kunstgeschiedenis studeren. Hij snapt daar niets van. Of wil het niet snappen?

Floor Maas en Peter de Baan
Regisseur Floor Maas werkte jarenlang voor de VPRO en de Human (onder andere De Vloer Op en De Vloer Op Jr.) en regisseerde veel theatervoorstellingen en televisiefilms. Daarnaast is ze scenarioschrijfster, dramadocent en coach. Regisseur Peter de Baan, nu verantwoordelijk voor de dramaturgie, werd drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf, waarvan hij hem twee keer ook won: voor de regie van TV dramaseries De Kroon (2005) en De prins en het meisje (2007). Ook regisseerde hij musicals als Turks Fruit, Billy en Ramses. Floor Maas: “De producenten hebben mij gevraagd een herkenbaar, authentiek stuk te maken, met veel humor. We hebben al twee topacteurs en een geweldig script, dus dat is alvast een veelbelovend begin.”

Alles Went Behalve Een Vent gaat zondag 6 oktober in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en is daarna tot en met eind november te zien in heel Nederland. Voor meer informatie en de speellijst kijk op: www.alleswentbehalve.nl