Joke Bruijs is een allround artieste. Zij zingt de sterren van de hemel sinds haar 15de en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties.
De overvolle agenda van de afgelopen 37 jaar zegt genoeg.
Zo begon zij op 15-jarige leeftijd aan optredens met radio-orkesten als:
Het VARA dansorkest, The Skymasters en het fameuze orkest The Ramblers. Een fantastische start van haar carrière die snel gevolgd werd door theater comedy producties met o.a. Jan Blaaser, de Mounties en Mini & Maxi. In het seizoen ’85-’86 verraste zij iedereen met haar bijdrage in twee producties van de cabaretgroep Don Quishocking, namelijk “Kaltes Grauen” en “Instituut Zwagerman”.
Wat meer recent was haar bijdrage aan de grote 40-jarig jubileumshow van André van Duin, waarin zij met haar enorme veelzijdigheid avond aan avond André van Duin heeft bijgestaan voor immer uitverkochte zalen.

Ook op musicalgebied heeft Joke zich bewezen in programma’s als:
“Kaat Mossel” (1994), “Mooi Katendrecht” (1996), en de prachtige productie
“Blood Brothers”, waarin Joke een zeer indrukwekkende hoofdrol vertolkte.
Haar solocabaretprogramma’s “Hemelsbreed”, “Joke Bruijs zingt d’r
moerstaal”, “Helpers weg eerste ronde” en “Gepeperd” waren een groot succes.

Op televisie heeft zij zich de laatste jaren ontwikkeld als een vaste waarde in producties als: “Vreemde praktijken” en de televisiehit “Toen was geluk heel gewoon” (best bekeken Nederlandse comedy-serie sinds jaar en dag).
Deze serie, die met 12 jaar de langstlopende serie in Nederland is, won in 1999 de Academy award en de prestigieuze Televizierring.

Joke Bruijs - bio foto

Intussen blijft er ook op zanggebied genoeg gebeuren. Zo was zij soliste in
een theaterprogramma met muziek van “Cole Porter” onder leiding van het Orkest van Cor Bakker. Een jaar later deed zij een theatertour met muziek van “Richard Rodgers” onder leiding van het Metropole orkest, met lovende recensies als gevolg.
Tevens deed zij een tour samen met de Luchtmachtkapel, genaamd ‘Beatles in Concert’, waarin Joke samen drie andere prachtige zangeressen de nummers van de Beatles op hun eigen manier brachten met zeer veel succes.

Op 7 december 2003 kreeg zij uit handen van Burgemeester Opstelten van
Rotterdam de “Erasmusspeld” opgespeld, een blijk van waardering van de stad Rotterdam.

Ook bracht zij haar eerste solo-jazz CD uit onder de naam “Close to me”. Op deze CD zingt zij voor het eerst samen met Louis van Dijk, een legende in de Nederlandse muziek wereld, en een blauwdruk van musici uit de top van het Nederlandse jazzcircuit. Deze CD werd zeer enthousiast ontvangen.

In april en mei 2005 volgde er een uitgebreide theatertour door de Nederlandse theaters met de muziek van deze CD en van een CD die uitkwam medio Maart 2005 met Nederlandstalig repertoire.

Joke treedt veel op met haar eigen muzikanten, zowel in eigen land als in het buitenland.